OBJEDNÁVKY
Zde můžete Přihlásit na kurz a nebo Objednat kuchaře
Sledujte nás

Kuchařské kurzy Praha - speciální kuchařské kurzy 

Služba Kuchařské kurzy Praha -speciání kurzy vaření přímo navazuje na službu Základní kuchařské kurzy 

V nabídce naleznete druhy speciálních kuchařských kurzů rozdělených tematicky a konaných ve všedních dnech ve večerních hodinách a o víkendu přes den.

Kurzy trvají od 3 do 4 hodin a jejich cena je od 999 Kč do 2 750 Kč. Více o kurzech naleznete níže, vždyv rámečku pod každým kurzem.

   Všechny kuchařské kurzy jsou intenzivní a pořádány v malých skupinách o maximálně 8 účastnících, aby byly kurzy co nejvíce praktické! 

V ceně kurzu je: 

  • intenzivní kuchařský kurz pořádaný v malých skupinách o maximálně 8 lidech
  • zaslání všech naučených receptů do e-mailové schránky
  • V ceně každého kuchařského kurzu je sklenka kvalitního vína, nebo speciálního piva MMX či šálku kávy z české pražírny La Boheme Cafe (dle charakteru kurzu) ZDARMA 
  • sleva 20% na jakýkoli další kuchařský kurz 

Na ceny je možné uplatnit široký systém slev !   Kurzy lze zakoupit rovněž ve formě dárkových poukazů 

Nevyhovují Vám data či časy kurzů - NAPIŠTE NÁM - VYPÍŠEME KURZY TAK, ABY VÁM VYHOVOVALY anebo se přihlašte na individuální kurzy vaření.

V současné době nabízíme tyto kuchařské kurzy:

(Požadovaný termín napište do poznámky)


Vepřové maso - kuchařský kurz vaření

Vepřové maso - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • připravit vepřové maso
  • vepřové maso správně očistit a dělit
  • rozpoznávat způsoby úpravy
  • různá specifika jednotlivých úprav

Připravena budou tato jídla:

  • vepřová panenka se svíčkovou omáčkou
  • měšec z vepřové kýty nebo caré
  • vepřové kostky dušené na paprice
  • a jako specialita šéfkuchaře vykostěné koleno pečené na černém pivu

 

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 22.2.2018 od 18:00

Objednat

Úprava hovězího masa I - kuchařský kurz vaření

Úprava hovězího masa I - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • správně připravit hovězí maso
  • správně čistit hovězí maso
  • všechny možné způsoby úpravy
  • ovládat specifika úpravy hovězího masa

Připravena budou tato jídla:

  • roastbeef s kaparovým dipem
  • rumpsteak s olivovo-tomatovou omáčkou
  • a jako specialita šéfkuchaře rolovaná roštěná se švestkovou omáčkou

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 12.12., 28.3.2018 od 18:00

Objednat

Příprava sladkovodních ryb - kuchařský kurz vaření

Příprava sladkovodních ryb - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • správně filetovat ryby
  • zvládat různé způsoby přípravy ryb - především marinování a k tomu jednotlivé typy marinád
  • tepelně upravovat sladkovodní ryby – například zapékáním či gratinováním
  • výživové hodnoty jednotlivých běžně dostupných sladkovodních ryb

Připravena budou tato jídla:

  • „citronový pstruh“ anebo lín na citronu
  • kapr na modro s křenovou omáčkou
  • haláslé nebo maďarská vánoční rybí polévka
  • kapří hranolky s marinádou
  • a jako specialita šéfkuchaře guláš z okouna nilského

 

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 10.1.2018 od 18:00

Objednat

Vaření polévek - kuchařský kurz vaření

Vaření polévek - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • uvařit vývary
  • připravit hnědé polévky
  • uvařit polévky krémové
  • zahušťovat polévky
  • zjemňovat polévky
  • kořenit a dochucovat polévky kořením

Připravena budou tato jídla:

  • hovězí vývar s játrovými knedlíčky
  • kulajda
  • cibulačka zapečená se sýrem
  • a jako specialita šéfkuchaře česká bramboračka

 

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 2.3.2018 od 18:00

Objednat

Vaření omáček - kuchařský kurz vaření

Vaření omáček - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • správně zahušťovat omáčky
  • připravit základ omáček
  • správné ochucovat omáčky

Připravena budou tato jídla:

  • bešamel
  • velouté
  • holandská omáčka
  • omáčka beurre blanc
  • koprová omáčka
  • rajčatová omáčka
  • a jako specialita šéfkuchaře svíčková omáčka

 

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 1.3.2018 od 18:00

Objednat

Vánoční pečení I - kuchařský kurz vaření - Z KURZU SI ODNESETE CUKROVÍ a VÁNOČKU!

Vánoční pečení I - kuchařský kurz vaření - Z KURZU SI ODNESETE CUKROVÍ a VÁNOČKU!

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • zvládat připravit kynuté těsto
  • rozeznávat různá prášková těsta a připravit je

Připravena budou tato jídla:

  • kokosky
  • vanilkové rohlíčky
  • pravá domácí vánočka
  • linecké cukroví
  • včelí úly (nebo vosí hnízda, jak kdo chce)
  • a jako specialita šéfkuchaře nové cukroví - chrastí

 

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 14.12. od 17:00

Objednat

Příprava těstovin - kuchařský kurz vaření

Příprava těstovin - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • rozpoznávat druhy těstovin
  • připravit si domácí těstoviny
  • správné vaření a úpravu těstovin
  • objevovat výživové hodnoty jednotlivých těstovin

Připravena budou tato jídla:

  • zapečené domácí šunkofleky (tak jak je neznáte ze školních jídelen)
  • spaghetti se cherry rajčátky
  • lasagne zapečené s masem a sýrem
  • a jako specialita šéfkuchaře fussili carbonara

 

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 9.2.2018 od 18:00

Objednat

Drůbeží maso a jeho příprava - kuchařský kurz vaření

Drůbeží maso a jeho příprava - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • správně vykosťovat drůbež
  • nakládat a marinovat drůbeží maso
  • jak nadívat drůbež

Připravena budou tato jídla:

  • kuřecí roláda
  • slepice na paprice (jak ji neznáte ze školních jídelen)
  • slepičí polévka
  • paštika z kuřecích jater
  • a jako specialita šéfkuchaře kachní prsa na medu a pomerančích

 

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 16.1.2018 od 18:00

Objednat

Moučníky a deserty - kuchařský kurz vaření

Moučníky a deserty - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • různé druhy těst pro zákusky a moučníky
  • druhy úpravy a zpracování surovin pro deserty
  • specifika jednotlivých úprav a servírování, důvody podávání desertů

Připraveny budou tyto moučníky a deserty:

  • ovocný koláč s drobenkou (různé varianty a přelivy)
  • medovník (gruzínská varianta)
  • piškotová roláda
  • a jako specialita šéfkuchaře lívanečky z bramborového těsta s povidly a zakysanou smetanou

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 11.1.2018 od 18:00

Objednat

Indická vegetariánská kuchyně - kuchařský kurz vaření

Indická vegetariánská kuchyně - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • filosofii indické kuchyně
  • základní pojmy a jak jídla podávat či servírovat
  • naučíte se klíčový recept v indické kuchyni tzv. „Čonk“

Připravena budou tato jídla:

  • zeleninový mix RAJTA
  • pochoutková bramborová RAJTA
  • čočkový DÁL
  • houbové SABŽÍ s cizrnou
  • SABŽÍ z cukety, rajčat a tofu
  • rajčatové ČATNÍ
  • tradiční placky ČAPÁTÍ
  • a jako specialita šéfkuchaře cizrnová HALVA

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 8.2.2018 od 18:00

Objednat

Řecká kuchyně - kuchařský kurz vaření

Řecká kuchyně - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • techniky používané v řecké kuchyni
  • znát filozofii řecké kuchyně
  • více informací o jednotlivých jídlech z řecké kuchyně
     

Připravena budou tato jídla:

  • tzatziky
  • telecí závitky se sýrem a olivami
  • masové kuličky s fetou
  • pórková polévka s rajčaty
  • a jako specialita šéfkuchaře Musaka

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 30.1.2018 od 18:00

Objednat

Moučníky a deserty II - kuchařský kurz vaření

Moučníky a deserty II - kuchařský kurz vaření


 

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • další druhy těst pro zákusky a moučníky
  • zpracování surovin pro deserty, zákusky a moučníky
  • použití ovoce a ovocných želé
  • různé náplně dortů a zákusků

Připraveny budou tyto moučníky a dezerty:

  • cheesecake
  • švédský jablečný koláč
  • tiramisu
  • desert panna cotta
  • a jako specialita šéfkuchaře čokoládový fondán

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 20.2.2018 od 18:00

Objednat

Vánoční pečení II- Kuchařský kurz vaření - Z KURZU SI ODNESETE CUKROVÍ A ŠTOLU!

Vánoční pečení II- Kuchařský kurz vaření - Z KURZU SI ODNESETE CUKROVÍ A ŠTOLU!

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • zvládat připravit kynuté těsto
  • rozeznávat různá prášková těsta a připravit je

Připravena budou tato jídla:

  • nepečené kuličky Rafaello
  • zdobené perníčky
  • oříškovo-višňové kuličky
  • kokosové makronky
  • a jako specialita šéfkuchaře Drážďanská štola

Cena kurzu: 2250 Kč

Nejbližší kurz se koná: 15.12. od 17:00

Objednat

Domácí pečení kváskového chleba - workshop - kurz vaření

Domácí pečení kváskového chleba - workshop - kurz vaření

Domácí výroba kváskového chleba je organizována jako workshop na téma "Jak se dělá Kváskový chleba  v Ruční dílně u Krocanů."

...aneb aby umění našich prababiček nezůstalo zapomenuto a uchovalo se dál pro další generace.

  • Dozvíte se, co je a jak vypadá chlebový kvásek
  • Naučíte se kvásek uchovávat, používat, množit a zadělávat
  • Ochutnáte vlasnoručně vyrobený chléb
  • Odnesete si domů svůj první kvásek
  • Dozvíte se a prakticky si vyzkoušíte, jak zadělávat, nechat kynout a péci krásný pšenično-žitný bochník domácího chleba
  • Jako specialitu šéfkuchaře Vás naučíme výbornou Škvarkovou pomazánku

 

Cena kurzu: 1499 Kč

Nejbližší kurz se koná: 3.1.2018 od 17:00

Objednat

Kurz domácí výroby čokoládových pralinek

Kurz domácí výroby čokoládových pralinek

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • vyrábět jednotlivé ganáže (náplně) pralinek
  • tepelně zpracovávat jednotlivé druhy čokolády
  • vyrábět ganáže dle vlastní chuti
  • temperovat čokoládu pro vynikající vzhled pralinek
  • zdobit jednotlivé pralinky

Připraveny budou tyto ganáže:

  • s chutí portského nebo whiskey
  • med a tymián
  • slaný karamel
  • a jako specialita šéfkuchaře bílá čokoláda s chutí levandule

Po kurzu si odnesete domů cca 30 ks vlastnoručně vyrobených a vyzdobených pralinek. (kromě těch, které ochutnáte přímo na kurzu).

 

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 6.12., 22.3.2018 od 17:00

Objednat

Mořské ryby a jiné potvory - kuchařský kurz vaření

Mořské ryby a jiné potvory - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

 

  • sépii po sètsku s toastovým chlebem
  • mořského ďasa pečeného na zelenině se zeleninovou omáčkou Sabayone
  • tresku na tymiánu v majonézovém kabátku
  • a jako specialitu šéfkuchaře grilovaného lososa na listovém špenátu přelitého sýrovou omáčkou

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 4.1.2018 od 18:00

Objednat

Zvěřinové delikatesy - kuchařský kurz vaření

Zvěřinové delikatesy - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • rozdělovat a správně ošetřit zvěřinu po ulovení
  • připravit zvěřinu před kuchařským zpracováním
  • zvěřinu odblanit
  • správně připravit zvěřinu před tepelnou úpravou
  • marinování zvěřiny

Připravena budou tato jídla:

  • roláda z bažanta
  • kančí pečeně se šípkovou omáčkou
  • myslivecká polévka se zeleninou
  • a jako specialita šéfkuchaře srnčí (dančí) ragú

 

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 20.3.2018 od 18:00

Objednat

Domácí paštiky a teriny - kuchařský kurz vaření

Domácí paštiky a teriny - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • zpracovat suroviny na paštiky
  • vyrobit paštiky
  • zpracovat suroviny na teriny
  • vyrobit teriny

Připravena budou tato jídla:

  • jemná drůbeží paštika s hořčičnou omáčkou
  • paštika z kuřecích jater
  • drůbeží paštika s kousky krůtího masa
  • a jako specialita šéfkuchaře terina s bazalkou

 

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 24.1.2018 od 18:00

Objednat

Kurz přípravy vegetariánské kuchyně - kuchařský kurz vaření

Kurz přípravy vegetariánské kuchyně - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • připravit salát z kořenové zeleniny
  • uvařit cizrnu se zeleninou
  • ugrilovat zeleninu s portským vínem
  • připravit jemnou houbovou krémovou polévku
  • upéct pohankové placky s ovocem
  • a jako specialitu šéfkuchaře usmažit bramborové smaženky

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 19.4.2018 od 18:00

Objednat

Plody moře - kuchařský kurz vaření

Plody moře - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • kupovat čerstvé mořské plody
  • čistit a připravovat k vaření mořské plody
  • jednotlivé úpravy mořských plodů
  • vaření mořských plodů

Připraveny budou tyto pokrmy:

  • krevetový koktejl
  • salát z chobotnice
  • slávky na bílém víně
  • salát ze sépií s česnekem
  • a jako specialita šéfkuchaře tygří krevety na chilli a citronu

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 31.1.2018 od 18:00

Objednat

Úprava hovězího masa II - kuchařský kurz vaření Praha

Úprava hovězího masa II - kuchařský kurz vaření Praha


 

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • správně tepelně upravovat hovězí maso
  • správně čistit  a marinovat hovězí maso
  • připravovat demi glace
  • kořenit a servírovat hovězí maso

Připravena budou tato jídla:

  • Tatarský biftek z roštěné
  • Tatarský biftek na pařížský způsob ze svíčkové
  • vařená kližka (karabáček) plněná kořenovou zeleninou s domácí tatarskou omáčkou
  • a jako specialita šéfkuchaře dušená líčka s demi glace

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 18.1.2018, 29.3.2018 od 18:00

Objednat

Kurz SUSHI I - Tradiční japonská kuchyně

Kurz SUSHI I - Tradiční japonská kuchyně

Naučíme Vás vše o tradičním japonském jídle Sushi, doporučíme suroviny a prodejny. S naší pomocí objevíte v sobě opravdového profesionála a gurmána s fantazií.

V tomto kurzu poznáte SUSHI a  zaručeně se naučíte :

  • používat suroviny  k výrobě
  • používat pracovní pomůcky
  • jednoduché recepty pro domácí vaření (home cooking)
  • aranžovat sushi – triky a pomůcky profesionálů
  • používat japonská dochucovadla
  • pravidla japonského stolování

A naučíte se také:

  • vaření a příprava sushi rýže
  • nigiri sushi 2 x 2 druhy s rybou
  • maki sushi 2 druhy
  • 1 zeleninový druh 
  • temaki sushi 2 druhy
  • Celkem 24 kousků SUSHI

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 9.1.2018 od 18:00

Objednat

Španělská kuchyně - Paella valenciana

Španělská kuchyně - Paella valenciana

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • techniky používané ve španělské kuchyni
  • znát filosofii španělské kuchyně a její historii
  • více informací o jednotlivých jídlech ve španělské kuchyni, speciálně z oblasti Valencie

Připravena budou tato jídla:

  • Patatas Bravas ( lehce pikantní smažené brambory ve speciální omáčce)
  • Gazpacho -  jedna z nejzdravějších polévek
  • Tarta de manzana - jablečný koláč (typický desert pro středomoří)
  • a jako specialita šéfkuchaře  Paella valenciana (valencijská paella s masem)

 

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 23.1.2018 od 18:00

Objednat

Grilování II - Kuchařský kurz vaření

Grilování II - Kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • připravovat maso, ryby a zeleninu před grilováním
  • marinování a k tomu jednotlivé typy marinád
  • různé druhy omáček
  • poradíme jak správně přiřazovat a vybírat vína ke grilovaným pokrmům

Připravena budou tato jídla:

  • Tygří krevety s chilli a citronem
  • Pražma královská na bylinkách
  • Grilovaný ananas s karamelem
  • a jako specialita šéfkuchaře Grilovaná vepřová panenka s rozmarýnem.
  • Jako bonus obdrží každý účastník speciální kuchařskou brožuru.

 

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 26.9. od 17:00

Objednat

Thajská kuchyně

Thajská kuchyně

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • filosofii Thajské kuchyně
  • druhy úpravy a krájení surovin
  • správně dochucovat ostré pokrmy
  • používat pánev WOK
  • uvařit správně jasmínovou rýži
  • používat suroviny jako je citronová tráva, galanga, rybí vývar atp.

Připravena a ochutnána budou tato jídla:

  • Tom Yam Goong -pikantní polévka s krevetami
  • Kai Pad Met Ma Muang - kuře smažené s kešu
  • Kuřecí satay
  • a jako specialita šéfkuchaře Kang khew wan neur - hovězí zelené kari

     

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 6.2.2018 od 18:00

Objednat

Grilování I - kuchařský kurz vaření

Grilování I - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • připravovat maso, ryby a zeleninu před grilováním
  • marinování a k tomu jednotlivé typy marinád
  • různé druhy omáček a sals ( např. smetanovou avokádovou salsu, ředkvové tzatziki)

Připravena budou tato jídla:

  • Kuřecí stehna s medovou hořčicí
  • Jemně kořeněné hovězí špízy se zakysanou smetanou
  • Pražma královská na bylinkách
  • a jako specialita šéfkuchaře Marinovaná vepřová krkovice

 

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 28.9. od obsazeno

Objednat

Kurz domácí výroba Italských těstovin

Kurz domácí výroba Italských těstovin

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • správně vybrat a koupit suroviny na domácí pastu
  • správně zpracovat těsto na těstoviny a gnochi
  • způsob přípravy těsta, jeho ochucování a barvení špenátem
  • ovládat techniky vaření a zpracování těstovin

Připravena budou tyto úpravy těstovin:

  • Aglio olio e peperoncino
  • s parmazánem a cherry rajčátky
  • a jako specialita šéfkuchaře Carbonara

A hlavně si pochutnáte na vlastnoručně vyrobené Italské pastě!!!

 

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 23.2.2018 od 18:00

Objednat

Indická kuchyně II (maso) - kuchařský kurz vaření

Indická kuchyně II (maso) - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • filosofii indické kuchyně
  • základní pojmy a jak jídla podávat či servírovat
  • uvařit správně rýži Basmati

Připravena budou tato jídla:

  • Krevety tandoori
  • Chicken tikka masala (kuřecí)
  • Munghlai Chicken
  • a jako specialita šéfkuchaře Lamb Madras ( jehněčí madras)

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 23.3.2018 od 18:00

Objednat

Variace Kapra po celý rok - Kurz vaření sladkovodní ryby

Variace Kapra po celý rok - Kurz vaření sladkovodní ryby

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • správně vykuchat a očistit kapra
  • správně vyfiletovat a vykostit kapra
  • zvládat různé způsoby přípravy kapra - především marinování a k tomu jednotlivé typy marinád
  • tepelně upravovat kapra – například pošírováním či restováním
  • jak vybrat čerstvého kapra a na co si dát pozor při nakupování

Připravena budou tato jídla:

  • pošírovaný kapr načerno
  • kapr na modro s křenovou omáčkou
  • kapří polévka
  • vykostěný smažený kapr v trojobalu
  • kapří hranolky s marinádou
  • a jako specialita šéfkuchaře kapr na rozmarýnu se slaninou

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 27.2.2018 od 18:00

Objednat

Mexická kuchyně - kuchařský kurz vaření

Mexická kuchyně - kuchařský kurz vaření

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • techniky a suroviny používané v mexické kuchyni
  • znát filosofii mexické kuchyně a její historii
  • více informací o jednotlivých jídlech v mexické kuchyni a jejich servírování

Připravena budou tato jídla:

  • Quacamole ( mexický avokádový dip)
  • Picadillo s olivami
  • Quesadilla s červenými fazolemi a avokádem
  • Chilli con carne
  • a jako specialita šéfkuchaře Arroz con leche (sladká rýže)

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 28.2.2018 od 18:00

Objednat

Kurz vaření Italské kuchyně - La cucina Italiana

Kurz vaření Italské kuchyně - La cucina Italiana

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • techniky, suroviny a koření používané v Italské kuchyni
  • znát filosofii Italské kuchyně a její historii a současnost
  • více informací o jednotlivých jídlech v Italské kuchyni a jejich servírování
  • uvařit těstoviny na zkus (al dente)

Připravena budou tato jídla:

  • Ricotové kuličky - Polpettine di ricota
  • Polévka Minestrone
  • Fusilli s cherry rajčátky a parmazánem
  • sladký desert Tiramisu
  • a jako specialita šéfkuchaře  Šafránové rizoto s krevetami - z rýže Arborio

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 21.3.2018 od 18:00

Objednat

Carving - kurz ozdobného vyřezávání ovoce a zeleniny

Carving - kurz ozdobného vyřezávání ovoce a zeleniny

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • vybrat a používat řezací a vyřezávací nože a pomůcky
  • správně vybrat ovoce a zeleninu vhodnou na Carving
  • barevně sladit vyřezávané květy a ornamenty
  • uchovávat vyřezané ovoce a zeleninu
  • vytvářet ozdobné prvky rautů a domácích oslav

Vyřezány budou například:

  • květina z kedlubny
  • růže z mrkve nebo ředkve
  • anturie z fenyklu a mrkve
  • ozdobné prvky a květy z ředkviček
  • vázu ze žlutého melounu

Po kurzu si odnesete vlastnoručně vyrobenou a vyzdobenou vázu z ovocných a zeleninových květin.

 

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 25.1.2018 od 17:00

Objednat

Hovězí III. - STEAKY - kuchařský kurz vaření Praha

Hovězí III. - STEAKY - kuchařský kurz vaření Praha

V tomto kurzu se zaručeně naučíte:

  • správně vybrat a koupit hovězí maso
  • správně čistit hovězí maso
  • způsob přípravy masa temperováním
  • ovládat specifika úpravy hovězího masa na steaky

Připraveny budou tyto steaky:

  • steak z nízkého roštěnce
  • steak z vysokého roštěnce
  • a jako specialita šéfkuchaře flanksteak

Ke steakům budou připraveny tyto omáčky:

  • Pepřová
  • Hříbková
  • tomato-olivová

Cena kurzu: 2750 Kč

Nejbližší kurz se koná: 27.3.2018 od 18:00

Objednat

Degustace šampaňského vína

Degustace šampaňského vína

Ochutnávka šampaňského je zaměřena na menší rodinné sklepy z oblasti Champagne, které umožňují nabídnout produkty s velmi vysokým poměrem cena/výkon. Na ochutnávce se o tom přesvědčíte sami.

1. René Geoffroy - Pureté-non dosé

René Geoffroy je rodinný vinařský dům s kořeny ze 17. století z údolí řeky Marne v Champagne. Šampaňské Pureté-non dosé neboli Brut Zero je bez přídavku cukru. Hodí se k jídlům, u kterých chcete zvýraznit chuť jejich ingrediencí.

2. Doyard-Mahé - Carte d´Or Brut

Vinařství označované jako Moulin d´Argensole ve vesnici Vertus v oblasti Champagne nabízí šampaňské vznikající již po čtyři generace. Je založeno na odrůdě Chardonnay a všechna vína s výjimkou Rosé jsou tak označena Blanc de Blancs. Carte d´Or Brut je tradiční šampaňské, které se hodí jako aperitiv nebo k rybám. Má svěží aroma, chuť citrusů s nádechem minerality. Je směsí ročníku 2008 se 40% vín z let předcházejících.

3. Paul-Etienne Saint Germaine - Cuvée Tradition

Zakladatel vinařství Paul-Etienne Saint Germaine má se šampaňským velké zkušenosti, pracoval řadu let pro velké společnosti a nedávno se rozhodl se osamostatnit. Na degustaci se dozvíte, jak vznikl názve vinařství. V nabídce najdete víno výhradně z vinic Grand Cru. Cuvée Tradition je brut Blanc de Blancs, tedy 100% odrůdy Chardonnay. Lehké, svěží, květinové se zlatavou barvou k pité po celý den.

4. René Geoffroy - Empreinte 2006 Brut Premier Cru

Víno pochází výhradně z vinic Premier Cru a je pečlivou směsí dvou třetin odrůdy Pinot Noir a jedné třetiny Chardonnay a Pinot Meunier. Ročníkové šampaňské 2006 zrající 5 až 6 let s velmi komplexním aroma.

5. Doyard-Mahé - Rosé Brut Premier Cru

Další zástupce ze sklepa Doyard-Mahé má tmavě růžovou barvu, vůni a chuť červeného ovoce a je ideální k lososu.

6. Guy Charbaut - Millésime Brut 2005 Premier Cru

Guy Charbaut je rodinné vinařství z městečka Mareuil-sur-Ay a vyrábí šampaňské více než tři generace. Ročně rozesílá do sklepů ve Francii i po světě přes 200 000 lahví. Šampaňské je směsí dvou třetin Pinot Noir a jedné třetiny Chardonnay. Jedná se o ročníkové víno, vintage, z různých vinic, aby bylo dosaženo unikátní harmonie.

Cena kurzu: 999 Kč

Nejbližší kurz se koná: 7.9. od 18:30

Objednat

Ochutnávka skotské single malt whisky - BASIC

Ochutnávka skotské single malt whisky - BASIC

Prezentace je založena na ochutnávce osmi druhů skotské single malt whisky. Snahou je ukázat rozmanitost skotských whisek a dát příležitost ochutnat whisky zastupující  jednotlivé regiony. Pro tuto základní prezentaci byly vybrány whisky, které zrály 10 – 12 let. Ve výběru je i ochutnávka jedné whisky v sudové síle (55-62%). Součástí prezentace je základní informace o výrobních postupech použitých při pálení skotské single malt whisky. Prezentace s ochutnávkou je určena širokému okruhu zájemců od úplných začátečníků, které uvede do světa skotských single malt whisek, až po znalce, kteří si mohou v příjemném prostředí vychutnat základní paletu whisek.

Ochutnávka „BASIC“ zahrnuje následující whisky:

Auchentoshan 12 let/Glenkinchie 12 let – příjemná whisky z Lowlandu – Auchentoshan je třikrát pálená, velmi dobrá na začátek, Glenkinchie má velmi podobné vlastnosti, i když je destilovaná klasicky dvakrát.

Bowmore 12 let – whisky z ostrova Islay – představuje jemnější variantu kouřových whisek tak typických pro tento skotský ostrov.

Cardhu 12 let – whisky z regionu Speyside – neodmyslitelná součást míchaných (blend) whisek Johnnie Walker. Nejoblíbenější single malt whisky ve Španělsku.

Aberlour a´bunadh/Glengoyne Cask Strength – neředěná whisky v sudové síle – obvykle kolem 60% - i přes tuto sílu Vás překvapí jemnou chutí. Tato whisky reprezentuje region Speyside. Značka Aberlour patří k nejprodávanějším single malt ve Francii. Glengoyne je jí svojí kvalitou rovnocenným soupeřem.

The Glenlivet 12 let– skotská klasika – whisky z oblasti Speyside nesmí v základní objednávce chybět. Po dlouhá léta nejoblíbenější skotská single malt v USA.

Glenmorangie Original 10 let – nejoblíbenější single malt ve Skotsku – zástupce regionu Highland.

Talisker 10 let – osobitá whisky z ostrova Sky – pro svou slaně kouřovou chuť patří k náročnějším whiskám, odborníci ji cení vysoko.

Laphroaig 10 let – tato whisky rozhodně není pro začátečníky, nicméně chceme-li ukázat paletu skotských single malt v co největší šíři, nemůže v ochutnávce chybět. Opravdu plnokrevný zástupce kouřových whisek z ostrova Islay.

Cena kurzu: 999 Kč

Nejbližší kurz se koná: 8.9. od 18:30

Objednat

Ochutnávka skotské single malt whisky - SILVER II

Ochutnávka skotské single malt whisky - SILVER II

V dobách minulých bylo sušení sladu přímým ohněm nedílnou součástí výroby skotské whisky. Postupem doby se vkus spotřebitelů měnil a s rostoucím exportem vzrůstala i poptávka po whisky jemnější chuti a vůně. Celá řada palíren tak, i díky technologickým změnám, sušení sladu na přímém kouři omezila, či dokonce zcela odstranila. Zůstal jen malý počet palíren, které si tvrdošíjně navzdory módním trendům udržely tento starobylý způsob výroby skotské whisky. Pravou baštou kouřových whisek zůstal ostrov Islay. Když se koncem 20. století začala značná část spotřebitelů obracet zpět k tradičním single malt whiskám, byly tyto palírny připraveny splnit jejich požadavky. Pojďme tedy v naší další tematické ochutnávce prozkoumat tajemství tradičních skotských kouřových single malt whisek.

Ochutnávka "SILVER II" zahrnuje tyto whisky:

12 let stará Highland Park je vhodným začátkem pro naši ochutnávku. Whisky má poměrně vyrovnanou paletu chuti a vůně s tóny medu a vřesu podtržené sušeným ovocem. Postupně přicházejí kořeněné tóny. Vše je podtrženo lehkou rašelinnou prokouřeností.

12 let starou Caol Ila z ostrova Islay, který je považován za baštu kouřových whisek. Je velmi příjemná a olejovitě kouřová chuť spíše jen podtrhuje sladce ovocné tóny. 

Isle of Jura Superstition, která díky speciální přípravě vyniká jemně fenolickou kouřovou chutí s tóny medu, skořice a koření. Všechny ostatní produkty této jediné palírny Isla de Jura postrádají výraznou kouřovitou chuť a jsou spíše ovocné.

10 let stará Talisker patří u milovníků skotské single malt mezi neopomenutelné stálice. Plná sladová chuť doplněná rašelinným kouřem s nezbytnou dávkou mořské slanosti řadí tuto whisky do té nejlepší společnosti.

10 let stará Laphroaig Cask Strength je neředěná whisky v sudové síle (obvykle 58-60%) – opravdu pití pro pravé znalce. Všechny chutě a vůně podpořené silou alkoholu opravdu explodují v ústech.

16 let stará whisky Lagavulin je asi nejtypičtější produkt palírny. Má plné až těžké tělo, jedná se o opravdu hutnou whisky.

10 let stará Ardbeg její nádherná lehkost dovoluje vyniknout sladovým tónům a u tohoto druhu whisky i překvapivé mocnosti. 

Na závěr jsme zvolili na rozdíl od tradičních whisek limitovanou edici Bruichladdich Octomore. Pravděpodobně je to nejkouřovější skotská whisky výrazně rašelinné chuti, avšak kupodivu bez medicínských tónů, které jsou tak typické pro ostatní kouřové whisky z Islay.

Cena kurzu: 999 Kč

Nejbližší kurz se koná: 21.9. od 18:30

Objednat


Nevybrali jste si z široké nabídky našich témat, které nabízí služba Kuchařské kurzy Praha?

NEVADÍ!

Máme pro Vás službu Individuální kurzy vaření !

Sestavte si obsah kurzu přímo pro Vás, nebuďte ničím limitováni!

  • Nevyhovuje Vám složení, které mají naše kuchařské kurzy Praha?
  • Nehodí se Vám čas, kdy jsou naše kuchařské kurzy Praha pořádány?
  • Chcete se naučit vařit v pohodlí vlastní kuchyně?

Právě pro Vás jsou určené Individuální kurzy vaření, stačí je zde

Objednat

Anebo nám jednoduše napište, kdy a který kurz by se Vám líbil vypsaný, co za témata Vám v našich kurzech chybí, co byste rádi změnili a kontaktujte nás, rádi Vám vyhovíme!

Kontaktujte nás také v případě jakýchkoli dotazů či připomínek a my se Vám budeme snažit vyhovět nezávisle na pracovní době či dnech pracovního klidu!

Kromě služby Kuchařské kurzy Praha nabízí škola vaření CEREXIM i následující služby:

Líbí se Vám škola vaření Praha a okolí, tedy škola vaření CEREXIM ?

Doporučte stránku e-mailem
Vašim známým!

Vaše celé jméno:
Váš e-mail:
E-mail příjemce:
Vaše zpráva příjemci: